Politica de Restituire

Conform O.G. 34/2014, produsele achizitionate se pot returna in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate (cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care le-au insotit), in termen de 14 zile calendaristice de la primire, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Pentru produsele achizitionate de la mtmoto.ro iti oferim 14 de zile calendaristice pentru returnare.

Returnarea/Schimbul produselor se va face pe cheltuiala Clientului, costului unui colet fiind de 25 Ron, TVA inclus, daca se opteaza pentru asigurarea transportului de catre societatea de curierat a Vanzatorului. Clientul poate expedia returul/schimbul catre Vanzator, prin intermediul oricarei societati de curierat rapid, cu exceptia Postei Romane. Coletele ce sunt expediate prin alta societate de curierat decat cea a Vanzatorului (FAN COURIER) si care prezinta ambalaje deteriorate, sparte, incomplete, sau sunt expediate cu Ramburs si/sau plata cheltuielilor de transport la destinatie, vor fi refuzate.

In cazul unui produs neconform/defect, Vanzatorul se obliga sa preia toate cheltuielile legate de inlocuirea produsului cu unul conform.

Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca S.C. MUREVERV S.R.L. nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului in cel mult 14 zile calendaristice de la data receptionarii produsului returnat. Suma inapoiata nu include costurile initiale de transport.
Produsele ce se returneaza cu ambalajele originale deteriorate, cu banda adeziva lipite pe ele, rupte etc sau in orice fel ce nu permite ca acel produs sa fie considerat NOU, vor fi acceptate pentru retur dar se impune achitarea de catre CLIENT a sumei de 50 RON TVA inclus per produs, pentru inlocuirea ambalajului deteriorat.

Produse exceptate de la returnare :

– Lubrifianti, produse de intretinere si produsele ambalate in container tip aerosol (spray)
– Componente electronice ce nu pot fi verificate (Ex. : CDI, releu incarcare etc.)

Notificarea solicitarii de renuntare la contract/retur se face prin urmatorele metode :

– Completarea formularului  disponibil in linkul urmator : https://mtmoto.ro/contact

– Returul produselor se face la adresa: Jud. Maramures, Loc. Baia Mare, Str. Lapusului, nr 7

– Contact: +40758624827 Email: office@motortools.ro / office@mtmoto.ro

Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.
Incheierea contractului are loc in momentul emiterii facturii fiscale si nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmarii automate de primire a acesteia.
Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Pentru a returna produsele, e suficient sa ne informati de intentia dvs, trimitand un email la office@motortools.ro sau folosind formularul de contact, in termenul de 14 zile calendaristice mentionat anterior.
Legea permite drept de retur doar pentru persoanele fizice.
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la
tranzactionare, in decurs de 3-30 de zile de la acceptarea returului.